Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan SIGs > Enhancements

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
37%
Installation Wizard into new VRC
39%
Manual into existing VRC
3%
Manual into new VRC
21%
Total votes: 38

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st January 2003, 23:46
marine marine is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Marinette, WI
Posts: 22
marine is on a distinguished road
Baan: Baan 4c4 - DB: SQL2000 Server - OS: Win2000
Change GUI for Production & Test Environments

I have contacted Baan support about ways to visually make the GUI different for our TEST environment than our Production environment so our Core team doesn't accidentilly enter production data into the test system or test data into our production system.

The only solution they have provided was to change the icons on the Menu Browser. But once you are in a session, you can't tell which system you are on !!!!!!!

Has anyone implemented an alternative solution on Win2000?

Thanks for any advice you can provide!!!
-Rob
Reply With Quote
  #2  
Old 22nd January 2003, 00:58
NPRao's Avatar
NPRao NPRao is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: Pacific NW, USA
Posts: 3,032
NPRao will become famous soon enough
Baan: iBaanERP-5.2a(Reger),SSA-ERP-LN-6.1,Infor LN-10.x - DB: Oracle-10g,11g,12c,MS-SQL - OS: HP-UX, Linux, Windows
You can use the following BW options -

Quote:
I found few more options -

-set BAAN_WIN_TITLE=”BaaN-ERP-Series” would show the string “BaaN-ERP-Series” in the title of all Baan sessions.

Furthermore, there are some predefined strings that can be used in the window title string. They are:

%C Company Name
%c Company Number
%h Host Name
%p Package Combination
%S Session Name
%s Session Code
%u Userid
Please refer to this thread for more options -

Background info for bshell options (BaanIV)
__________________
The art of perfection does not lie in doing extraordinary things but, doing ordinary things extraordinarily well. [-N. Prashanth Rao]
How To Ask Questions The Smart Way,BaaNBoard,NPRao
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd January 2003, 09:50
Markus Schmitz's Avatar
Markus Schmitz Markus Schmitz is offline
Guru
 
Join Date: Feb 2002
Location: Cyprus
Posts: 668
Markus Schmitz is on a distinguished road
Baan: Ivc4 - DB: Oracle8i/9i/10g - OS: HP-Ux11i
change the images of the tools bar

Hi Rob,

there is a very simple way:

change the graphics in $BSE/gif/gfd0002

These are the images you see in the toolbar of your Bw gui and they are downloaded by the gui!

We changed them to be red at a lot of clients. Finished.
There is also a file called bwlogo.gif, which contains the logo during loading a session.

You can change this too!

Enjoy

Markus
Reply With Quote
  #4  
Old 7th February 2003, 22:00
BaanTech's Avatar
BaanTech BaanTech is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Canada
Posts: 60
BaanTech is on a distinguished road
Baan: c3 -> c4 - DB: Oracle - OS: Unix
PROD versus TEST distinctions

When refreshing our test environments from Production we
change the icons in the test boxes. This works for letting
users know what they're logged into.

The problem comes when two users print the same report to the
same printer. One from PROD and the other from TEST.

To ensure that no TEST output is filed away as LIVE output or used to plug in values for LIVE it is recommended to change the
company name as well via ttaad1100m000. This eliminates
at least some of the confusion at the printers.

This also allows Menu users to see the specific company name (applicable to the test instance) when running Change Company (ttdsk2003m000).

Regards,

BaanTech
Reply With Quote
Sponsored Links
  #5  
Old 13th February 2003, 17:48
nick_rogers nick_rogers is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 249
nick_rogers is on a distinguished road
Baan: BaanIVb2 - DB: Oracle 7.3 - OS: Unix 11
I modified the file called bwlogo.gif to make it red/black.
But Baan will always display the old colours.
Anyone know why ?? do I have to shut Baan down to clear the cache/shared mem or anything ??
__________________
NR
Reply With Quote
  #6  
Old 13th February 2003, 19:24
Sakhnini's Avatar
Sakhnini Sakhnini is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 15
Sakhnini is on a distinguished road
Check this link

http://www.baanboard.com/baanboard/s...&threadid=1058
Reply With Quote
  #7  
Old 29th April 2003, 12:00
waldih's Avatar
waldih waldih is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: de lier
Posts: 4
waldih is on a distinguished road
Baan: B40_C4, sp 17 - DB: oracle 10.2 - OS: Sun Solaris
Lightbulb

use session ttadv4178m000 where you change groep 99 from the form puldown options
behind the ? you set the environment like /ub03 or something else then convert to runtime. the next time you see by every session the environment
Attached Files
File Type: doc omschrijving wijz_omgevingen_ttadv4178m000.doc (71.0 KB, 251 views)
Reply With Quote
  #8  
Old 29th April 2003, 16:13
günther günther is offline
Guru
 
Join Date: Jan 2002
Location: Ehingen, Germany
Posts: 573
günther is on a distinguished road
Baan: IVc4 - DB: Informix - OS: HP-UX
great!

waldi,

not to bad for a first post; congratulations! I've been looking for such a solution for years.

Günther
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
archiving production orders timb25 Archiving & Multisite 2 22nd December 2003 22:51
Wintel Environments - Separate Production and Test Servers? terryw Polls and Surveys 3 10th July 2003 00:02


All times are GMT +2. The time now is 19:43.


©2001-2017 - Baanboard.com - Baanforums.com