Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Tools Administration & Installation

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
37%
Installation Wizard into new VRC
39%
Manual into existing VRC
3%
Manual into new VRC
21%
Total votes: 38

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th November 2002, 07:11
srinivas's Avatar
srinivas srinivas is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: South India
Posts: 213
srinivas is on a distinguished road
Baan: Baan4,Baan ERP - DB: Oracle, Informix, SQL Server, Baanbase - OS: Unix, Solaris, NT, Win 2K
creating a user in NT

We have BaaN IV C4, ORACLE 8.0.5, Windows NT.

I am trying to create a new user 'xyz'.

I created a user 'xyz' in NT. I created a user 'xyz' in Oracle and given grant and Connect permissions.
The I created a user 'xyz' in BaaN and did a convert to run time.
I tried to login as 'xyz' and I got error message 514 and user doesn't have permission.

Then using BaaN RDBMS Admin module

I created a database user 'xyz'with option create user Externally and did a conv. user.
The I linked baan user with database user using ttdba0110m000 and dumped the user.
Now the status is "Created in DB"

Now when I login as user 'xyz' I am getting error "ERROR 506 table does not exist on ttadv002000"
But I am able to connect as user 'baan'
Only with user 'xyz' it is giving problem.

Pls. tell me where it is going wrong.
I never faced any problem in unix environment.
How do you guys create new users in NT env. on Oracle, SQL Server etc?
__________________
Regards,
Srinivas
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th November 2002, 14:08
hansbol's Avatar
hansbol hansbol is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Netherlands
Posts: 13
hansbol is on a distinguished road
Baan: Baan IV c4 - DB: Oracle - OS: AIX
suggestion

I have had this once on a Informix platform.

You should check if there are one or two databases.
With informix you see that there are two db's within BaaN. 001 and 002
You should create all users in onde database lets say database 001.

Then convert to runtime.

That solved the problem for me back then.
__________________
HBO
Reply With Quote
  #3  
Old 29th November 2002, 23:52
EdHubbard's Avatar
EdHubbard EdHubbard is offline
Guru
 
Join Date: Mar 2002
Location: Malvern, England
Posts: 309
EdHubbard is on a distinguished road
Baan: 4c4 MCR - DB: MS SQL Server 2000 - OS: Windows 2003 Server
NT user must be given permission to log on locally. User Baan is probably a member of "administrators" group so has that permission already.
Reply With Quote
  #4  
Old 5th December 2002, 07:54
GAURAVGUPTA9's Avatar
GAURAVGUPTA9 GAURAVGUPTA9 is offline
Unconfirmed User
 
Join Date: Mar 2002
Location: India
Posts: 103
GAURAVGUPTA9 is on a distinguished road
Baan: BaanIV C4 BAAN5.0C - DB: SQL Server7,2000, Oracle8 - OS: HP unix, Win2000,AIX
from Ritu

Hi Shrini,

Have you attached the user XYZ to the group?

This may be the reason why the XYZ user is not getting mapped.

Regards

Ritu Saxena
Reply With Quote
  #5  
Old 9th December 2002, 11:40
srinivas's Avatar
srinivas srinivas is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: South India
Posts: 213
srinivas is on a distinguished road
Baan: Baan4,Baan ERP - DB: Oracle, Informix, SQL Server, Baanbase - OS: Unix, Solaris, NT, Win 2K
Permission's problem

Hi Ritu,

It was due to permission's problems to the user in Oracle.
Problem solved after granting r_baandb role.

Regards,
__________________
Regards,
Srinivas
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Creating read-only user in Informix kereni Operating Systems & Databases 3 19th January 2004 10:42
Zoom Session for selection bklunder Tools Development 1 27th November 2003 08:25
trouble creating the user toolcurious Tools Administration & Installation 1 25th September 2003 18:49


All times are GMT +2. The time now is 08:33.


©2001-2017 - Baanboard.com - Baanforums.com