Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Manufacturing & Supply Chain

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
How big is your Baan-DB (just Data AND Indexes)
0 - 200 GB
17%
200 - 500 GB
29%
500 - 800 GB
3%
800 - 1200 GB
7%
1200 - 1500 GB
7%
1500 - 2000 GB
12%
> 2000 GB
24%
Total votes: 58

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd February 2019, 15:08
Ondwick Ondwick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Ondwick is on a distinguished road
Baan: Baan B40c.89 - DB: unsure - OS: unsure
Hours not accruing for steps completed in a work order
Baan: Baan IVc4

We have an issue with hours not accruing for certain operation steps within a work order. i.e. we have estimated hours for the step, but no hours accrue as we move through the step. Upon complete and close, we see no hour accounted for those steps. It does seem to be happening with newer items and tasks we've created or updated. We think the tasks and work centers are all setup properly -- as it is estimating hours per each step in the work order. If they are set up correctly, what else may be broken in the hours accounting that stops the hours from accruing? I have an order in front of me with 36 operation steps, and we have hours accrued for only 4 steps. Any thoughts would be helpful.
Thanks,
Reply With Quote
  #2  
Old 19th March 2019, 22:59
abattoir abattoir is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Milwaukee
Posts: 122
abattoir is on a distinguished road
Baan: baan4c4 - DB: Oracle 9i - OS: Unix
Please check if the task is setup for backflushing or not?

Please check if the task is set up for backflushing or not. If backflushing, then please check its setup is correct, if not backflushing, then hours need to be booked against the order step in HRA session.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #3  
Old 20th March 2019, 13:22
Ondwick Ondwick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Ondwick is on a distinguished road
Baan: Baan B40c.89 - DB: unsure - OS: unsure
Yes that was the case. Sorry I should have responded to my question once we found the answer.
A change in business meant we needed to create several new tasks. Many had the backflushing set to No at the task level. However fixing that did not automatically update our routings. We had to go into each routing for each affected operation step and change the flag there as well. And then if we wanted to affect open work orders, we had to update each work order step through Maintain Planning by Planning Board.
A fair bit of keypunching to fix our codes. But we're now seeing the hours pull through.
Good learning for us, as we have had this issue for many years in a more minor way. It wasn't until we saw this as a huge issue, that we investigated.
Thanks for the response abattoir!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Main and sub work center setup FransG Manufacturing & Supply Chain 4 20th September 2006 11:56
Hours Accounting / Combo tracking lsatenstein Manufacturing & Supply Chain 9 3rd February 2006 17:35
Extension to sales order header being updatesd thru AFS or update table will work darpan Tools Development 4 16th April 2005 09:16
Work order on subcontractor mukeshl11 Finance, Invoicing and Integration 1 5th August 2003 22:23
More quantity when report production order completed hpcarol Manufacturing & Supply Chain 6 18th September 2002 09:05


All times are GMT +2. The time now is 16:20.


©2001-2018 - Baanboard.com - Baanforums.com