Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Tools Development

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
37%
Installation Wizard into new VRC
39%
Manual into existing VRC
3%
Manual into new VRC
21%
Total votes: 38

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24th February 2016, 15:19
BaBernd BaBernd is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 135
BaBernd is on a distinguished road
Baan: Infor 10.2.1 - DB: SQL-Server 2012 - OS: Windows Server 2008
Changed Menu will not shown in Ming.le view
Baan: Other/Unknown
C/S: None/Unknown

Hello to All,

I've changed a menu (tssoc3003m000) to add a new print session. But after saving and compiling the new menu version will not shown in the browser for Ming.le GUI.

To change the menu I have copied the menu by "copy to currcent P-VRC" form VRC "b61C a8 pr10" to "b61C a8 wk20". Both a separate development levels. In Ming.le my user have grant to access the VRC "b61wk20". So where seems to be the problem. Maybe cause the are additional VRCs with "b61U a8 stnd"

Or is there an other reason? And I'm running into the wrong direction for that problem?

Best Regards
Bernd
Reply With Quote
  #2  
Old 29th February 2016, 12:51
BaBernd BaBernd is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 135
BaBernd is on a distinguished road
Baan: Infor 10.2.1 - DB: SQL-Server 2012 - OS: Windows Server 2008
Hello to All, the reason why the menu was not shown is still unclear. But here is a workaround which the Infor-Support showed me:

I've not to open the Ming.le-GUI. Instead I've to open the WebUI. In the WebUI there is the program tree in the left upper section. In this tree I've to navigate to the last upper menu (where the new menu is included). Then I've to collapse the menu list with the "-"Button. The button changed to "+". After collapsing the list I've to right-click on the "+" Symbol. There is the Context-Menu with the "Refresh" option. After refreshing the menu list, the new menu was displayed also in the Ming.le GUI after restart.

Best Regards
Bernd

Last edited by BaBernd : 29th February 2016 at 12:53. Reason: text editing
Reply With Quote
  #3  
Old 29th February 2016, 13:04
Ajesh's Avatar
Ajesh Ajesh is offline
Guru
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 445
Ajesh is on a distinguished road
Baan: LN 10.4 - DB: Oracle - OS: HP-Unix
Did you perform the create Runtime for the Menu?
Reply With Quote
  #4  
Old 1st March 2016, 11:31
BaBernd BaBernd is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 135
BaBernd is on a distinguished road
Baan: Infor 10.2.1 - DB: SQL-Server 2012 - OS: Windows Server 2008
Hi Ajesh,
yes your right! I haven't executed the "create runtime" for the menu. But where can I find that? It's no context option and also not listed in the menu branch!?
Best Regards
Bernd
Reply With Quote
Sponsored Links
  #5  
Old 1st March 2016, 11:52
Ajesh's Avatar
Ajesh Ajesh is offline
Guru
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 445
Ajesh is on a distinguished road
Baan: LN 10.4 - DB: Oracle - OS: HP-Unix
Hi Bernd

The Code of the Session is ttadv5214m000 and it is situated in ..Tools ----.Application Development --->Runtime Data Dictionary.

Another thing which you can check is that whether you can run the print session in a stand alone mode and not from the Menu.. this way you can verify whether the problem is there really in the Menu or not?
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd March 2016, 17:08
BaBernd BaBernd is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 135
BaBernd is on a distinguished road
Baan: Infor 10.2.1 - DB: SQL-Server 2012 - OS: Windows Server 2008
Hello Ajesh,

thanks again for your fast reply.
Funny was too: in Worktop the "application development"-branch was shown but not in the Ming.le or WebUI-environment like it was for the "new" menu I've create. I've did the workaround with "refresh" in the WebUI for the "tools"-branch. Yet the "application development"-branch also exists for WebUI and Ming.le.
But now I can't check your solution: ..Tools ----.Application Development --->Runtime Data Dictionary. Sorry :-(

Somehow, I believe it depends on the migration from LN to a new server.

Best Regards
Bernd
Reply With Quote
  #7  
Old 3rd March 2016, 07:05
Ajesh's Avatar
Ajesh Ajesh is offline
Guru
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 445
Ajesh is on a distinguished road
Baan: LN 10.4 - DB: Oracle - OS: HP-Unix
Hi Bernd

Couple of things i would suggest

1) Just try running ttadv5214m000 from the Run Program of Ming.le or Web UI. I dont know how these two(Ming.le or Web UI) works but i think there would be run Program Option in these interfaces. In LN Worktop, Baan V, Baan IVc4 there is a Run Program option, its present in the File Menu.

2)Does the Package Combination of the attached User , who is logging in the Baan System, has the Package VRC b61wk20, in its ts Package or atleast the Package VRC in the Package VRC's derivation structure?Maybe the Package Combination of the attached User doesnt have the Package VRC in its derivation structure


Lastly you could check whether this is happening for more than one Menus or more than one Menus in more than one Package VRC's.
Reply With Quote
  #8  
Old 4th March 2016, 16:17
BaBernd BaBernd is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 135
BaBernd is on a distinguished road
Baan: Infor 10.2.1 - DB: SQL-Server 2012 - OS: Windows Server 2008
Hi Ajesh,

I've did step 1.) running ttadv5214m000 to be sure that all menus will be available. But till yet I haven't missed others.

Cause anything is well now, I hope to get no further problems with missing menus :-)

Best Regards Bernd
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Programming Question mr_suleyman Tools Development 37 11th November 2016 09:14
Dynamic Menu (View Tree sgoupil Tools Development 2 7th June 2015 11:16
Attach Customized Menu with Menu Browser In ERP LN Ankita Patel Tools Development 7 17th April 2013 17:13
Problem in creation of Sub Menu AlluRajasekhar Tools Development 7 5th October 2005 12:28
About menu making armiewei DEM & Workflow 4 23rd July 2002 09:56


All times are GMT +2. The time now is 18:47.


©2001-2017 - Baanboard.com - Baanforums.com