Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Tools Development

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
35%
Installation Wizard into new VRC
42%
Manual into existing VRC
3%
Manual into new VRC
19%
Total votes: 31

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th January 2006, 08:54
ganesh_kapase's Avatar
ganesh_kapase ganesh_kapase is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: India
Posts: 189
ganesh_kapase is on a distinguished road
Baan: BaaN IV - DB: SQL Server - OS: WINDOWS-2000
Fatal Error - Maintain Session

I had Generated New Custz Maintain Session where prog. script is empty. While inserting records I am getting error msg as

1 : Fatal Error : Use of NULL pointer on ' '
2 : Fatal Error : Cannot continue in tdpur0002m819 in DLL:ottstpstan


Please help me.

Thanx
__________________
- Ganesh
-------------------------------------------------
TEAMWORK-Coming Together is a Beginning...Keeping Together is Progress...Working Together is A Success.

Last edited by mark_h : 9th January 2006 at 15:15. Reason: turn smiles off
Reply With Quote
  #2  
Old 10th January 2006, 05:50
ganesh_kapase's Avatar
ganesh_kapase ganesh_kapase is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: India
Posts: 189
ganesh_kapase is on a distinguished road
Baan: BaaN IV - DB: SQL Server - OS: WINDOWS-2000
Help

Required URGENT HELP !!!!!!!
__________________
- Ganesh
-------------------------------------------------
TEAMWORK-Coming Together is a Beginning...Keeping Together is Progress...Working Together is A Success.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th January 2006, 08:51
manojsharma's Avatar
manojsharma manojsharma is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Delhi
Posts: 200
manojsharma is on a distinguished road
Baan: 4C4, 5, Baan LN - DB: Oracle,informix - OS: Unix, NT, Windows-2000
Ganesh,

Is your table is a customised table if yes, then paste the structure of table with domains and also mention at which field you are receiving the error message.
__________________
Together we can and we will make a difference
Reply With Quote
  #4  
Old 10th January 2006, 11:57
bdittmar's Avatar
bdittmar bdittmar is offline
Guru
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany, 50.584097,8.544078
Posts: 1,639
bdittmar will become famous soon enough
Baan: 2.2/3.1/4c4/LN6.1 FP6/FP9/HiDox - DB: tbase, ms-sql7, oracle10gV1, 11g - OS: HP-UX, W2K3, SLES
Generate session with script !

Quote:
Originally Posted by ganesh_kapase
I had Generated New Custz Maintain Session where prog. script is empty. While inserting records I am getting error msg as

1 : Fatal Error : Use of NULL pointer on ' '
2 : Fatal Error : Cannot continue in tdpur0002m819 in DLLttstpstan


Please help me.

Thanx
Hello,

generate session with script:

declaration:
table txxyyyzzz


Regards
__________________
//Bernd
Reply With Quote
  #5  
Old 11th January 2006, 12:07
en@frrom en@frrom is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2003
Location: Belgium
Posts: 1,219
en@frrom will become famous soon enough
Baan: B50B - DB: Oracle 8.0 - OS: Win2k AS
A session should either use the standard script, or have the own script declared. If you use specific script, of course it cannot be an empty script...
Reply With Quote
  #6  
Old 12th January 2006, 06:21
ganesh_kapase's Avatar
ganesh_kapase ganesh_kapase is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: India
Posts: 189
ganesh_kapase is on a distinguished road
Baan: BaaN IV - DB: SQL Server - OS: WINDOWS-2000
script is not empty, it contains code as:

Code:
declaration:
	table	ttdptl020	| Godawan Inventory Transactions
	table	ttiitm001	| Items
Hi Manoj

plz see the attachment for custz. table structure used in the script. I am getting error msg at item field.

Thanx
Attached Files
File Type: txt struct.txt (3.5 KB, 47 views)
__________________
- Ganesh
-------------------------------------------------
TEAMWORK-Coming Together is a Beginning...Keeping Together is Progress...Working Together is A Success.
Reply With Quote
  #7  
Old 12th January 2006, 06:36
manojsharma's Avatar
manojsharma manojsharma is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Delhi
Posts: 200
manojsharma is on a distinguished road
Baan: 4C4, 5, Baan LN - DB: Oracle,informix - OS: Unix, NT, Windows-2000
Hi Ganesh,

I think the problem is due to texa field in your customised table coz you have set the reference of texa field with tttxt001 and while inserting the record in your customised table, the initial value is zero and that may be not existing in tttxt001.
__________________
Together we can and we will make a difference
Reply With Quote
  #8  
Old 12th January 2006, 07:19
ganesh_kapase's Avatar
ganesh_kapase ganesh_kapase is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: India
Posts: 189
ganesh_kapase is on a distinguished road
Baan: BaaN IV - DB: SQL Server - OS: WINDOWS-2000
Hi Manoj

I had checked the table tttxt001 and observed there is no record of value zero but I think this is not the probs. Plz see the attachment to check where is the error message.

Thanx
Attached Files
File Type: doc error.doc (65.5 KB, 50 views)
__________________
- Ganesh
-------------------------------------------------
TEAMWORK-Coming Together is a Beginning...Keeping Together is Progress...Working Together is A Success.
Reply With Quote
  #9  
Old 12th January 2006, 08:59
en@frrom en@frrom is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2003
Location: Belgium
Posts: 1,219
en@frrom will become famous soon enough
Baan: B50B - DB: Oracle 8.0 - OS: Win2k AS
Did you compile the script? Does it compile without errors/warnings?
Reply With Quote
  #10  
Old 12th January 2006, 09:24
csecgn's Avatar
csecgn csecgn is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2004
Location: Cologne/Germany
Posts: 300
csecgn is on a distinguished road
Baan: IVc4 SP14 (Tools SP 21) ; LN 6.1 (Testing) - DB: Oracle - OS: Solaris
Do you have any checks for the field item in the script? (check.input ...)
If no, because you don't have any reference to item in your table it looks like a corrupted DD to me.
Did you have a reference before?

Regards
csecgn
Reply With Quote
Sponsored Links
  #11  
Old 12th January 2006, 10:34
ganesh_kapase's Avatar
ganesh_kapase ganesh_kapase is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: India
Posts: 189
ganesh_kapase is on a distinguished road
Baan: BaaN IV - DB: SQL Server - OS: WINDOWS-2000
Hi En

I had compiled the script without error / warn messages.

Hi csecgn

There is no field checks used in the script and as there is possibility of reference of item field with table tiitm001 and afterwards it may be cancelled and ran CRDD. If DD is corrupted then how to overcome this probs ?

Quote:
Do you have any checks for the field item in the script? (check.input ...)
If no, because you don't have any reference to item in your table it looks like a corrupted DD to me.
Did you have a reference before?
Thanx
__________________
- Ganesh
-------------------------------------------------
TEAMWORK-Coming Together is a Beginning...Keeping Together is Progress...Working Together is A Success.
Reply With Quote
  #12  
Old 12th January 2006, 11:01
csecgn's Avatar
csecgn csecgn is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2004
Location: Cologne/Germany
Posts: 300
csecgn is on a distinguished road
Baan: IVc4 SP14 (Tools SP 21) ; LN 6.1 (Testing) - DB: Oracle - OS: Solaris
In Baan IV with Solaris some things don't work like expected, so I only can tell you my way:

Add the reference to the item field
Save the table structure
remove the reference again

Check the table ttaad502, Company 000 for following entrys:

tiitm001
your table

If this entrys are there, all is OK and you can can convert the table. IMHO you do don't need to mark reconfigure, because there is nothing to reconfigure for him.

I prefer the convert for all tables (because of references).

I use Covnert to runtime dd (ttadv5215s000, started directly from Maintain table definitions)

If this doesn't help, then you have to add the reference, reconfigure, remove the reference and reconfigure again. Sometimes it needs the complicate way.
(and check for every step that your tables are in the ttaad502. Only tables in this table will be converted)

Take care that in the ttaad502 only tables you really want to reconfigure and check also ttaad501, ttaad503 for "dangerous" entrys (tdsls050, tdsls051...)!

Hope this helps

Regards
csecgn
Reply With Quote
  #13  
Old 12th January 2006, 12:06
manojsharma's Avatar
manojsharma manojsharma is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Delhi
Posts: 200
manojsharma is on a distinguished road
Baan: 4C4, 5, Baan LN - DB: Oracle,informix - OS: Unix, NT, Windows-2000
Hi Ganesh,

Drop your customised table and re-create again or delete field item from form and dump the form and again put item on form.

Its just a thought.
__________________
Together we can and we will make a difference
Reply With Quote
  #14  
Old 12th January 2006, 13:34
ganesh_kapase's Avatar
ganesh_kapase ganesh_kapase is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: India
Posts: 189
ganesh_kapase is on a distinguished road
Baan: BaaN IV - DB: SQL Server - OS: WINDOWS-2000
Probs solved

Hi csecgn

Probs solved after followed your second method. Thanx for the same.

Quote:
In Baan IV with Solaris some things don't work like expected, so I only can tell you my way:

Add the reference to the item field
Save the table structure
remove the reference again

Check the table ttaad502, Company 000 for following entrys:

tiitm001
your table

If this entrys are there, all is OK and you can can convert the table. IMHO you do don't need to mark reconfigure, because there is nothing to reconfigure for him.

I prefer the convert for all tables (because of references).

I use Covnert to runtime dd (ttadv5215s000, started directly from Maintain table definitions)

If this doesn't help, then you have to add the reference, reconfigure, remove the reference and reconfigure again. Sometimes it needs the complicate way.
(and check for every step that your tables are in the ttaad502. Only tables in this table will be converted)


Take care that in the ttaad502 only tables you really want to reconfigure and check also ttaad501, ttaad503 for "dangerous" entrys (tdsls050, tdsls051...)!
__________________
- Ganesh
-------------------------------------------------
TEAMWORK-Coming Together is a Beginning...Keeping Together is Progress...Working Together is A Success.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
synchronizing different occurrences on parent session from child Ruskin Tools Development 8 18th March 2008 17:56
Editable synchronized dialogue not started srinivas AFS/DDC/OLE: Function servers 10 21st July 2005 07:25
Problem when invoking a session from another manusatsangi Tools Development 9 18th August 2003 13:40
tfacp9450m000 FIBU Brush Up Kai's Forum Users Deutsches Forum 1 16th November 1999 00:00


All times are GMT +2. The time now is 13:28.


©2001-2017 - Baanboard.com - Baanforums.com