Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Project & Services

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
35%
Installation Wizard into new VRC
42%
Manual into existing VRC
3%
Manual into new VRC
19%
Total votes: 31

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th November 2005, 16:10
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Standard Items or Project Items?!

Hello,

We use BaaN IV Big Projects and I have a question related to using of the standard and project items.

I'll try to explain the situation with an example:

We have two active projects: Project A and Project B

We use Item A in both of them!

On the 20th of November we buy the Item A - 1 kg. * 20 000 usd and we will use it in Project A

On the 20th of December we buy (again) the Item A - 1 kg. * 25 000 usd and we will use it in Project B

Note: We have not used the Item A for Project A, yet. It's still in the warehouse.

If I buy and maintain the receipt on 20th of December in any warehouse the system will calculate the average cost price and I will issue the Item A with average privce to Project A and Project B- 22 500 usd, but I shouldn't use the average price. I should use the purchase price!

How can I avoid this inconvenience and in the same time to use the warehouses?

Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 21st November 2005, 21:42
Ulrich Hofmann Ulrich Hofmann is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Stuttgart, Germany / Gurk , Austria
Posts: 53
Ulrich Hofmann is on a distinguished road
Baan: Baan IV, ERP, Infor LN - DB: SQL - OS: Windows 7
Items in TP Project

Wesselin,

if you purchase an item in TP, it does not create inventory in any warehouse, only hard committment or costs can be seen (in standard)!
Project inventory is available only since Baan ERP.

Iin order to avoid any problems with pricing use project items! No average prices, only direct purchase costs!

In Baan IV this is quite easy, since the project item is defined with very few fields.

Ulrich
__________________
Ulrich Hofmann
Consultant for Project Management Applications

Bruckstrasse 37
70734 Fellbach
Germany

Phone: +49 711 58 74 31
Mobile: +49 172 711 01 62

E-Mail : u.hofmann@pms-c.de
Home -P: www.pms-c.de
[/font]
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd November 2005, 13:15
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Hello Mr. Hofmann,

This is Alper!

I want to stock the item and then to allocate it to the project.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th November 2005, 09:46
Ulrich Hofmann Ulrich Hofmann is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Stuttgart, Germany / Gurk , Austria
Posts: 53
Ulrich Hofmann is on a distinguished road
Baan: Baan IV, ERP, Infor LN - DB: SQL - OS: Windows 7
Thumbs down Stock in TP Baan 4

Hi Alper,

Stock in Baan Project exists only from Baan ERP on. In Baan 4 items being booked can be seen in Monitoring, or in Finance, but sorry, not in inventory.

In ERP or LN you can work with Stock or as in Baan 4, without project stock.

Ulrich Hofmann


Quote:
Originally Posted by amyumyun
Hello Mr. Hofmann,

This is Alper!

I want to stock the item and then to allocate it to the project.
__________________
Ulrich Hofmann
Consultant for Project Management Applications

Bruckstrasse 37
70734 Fellbach
Germany

Phone: +49 711 58 74 31
Mobile: +49 172 711 01 62

E-Mail : u.hofmann@pms-c.de
Home -P: www.pms-c.de
[/font]
Reply With Quote
  #5  
Old 28th November 2005, 08:25
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Thank you very much Mr. Hofmann.
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd December 2005, 18:29
mohan iyengar's Avatar
mohan iyengar mohan iyengar is offline
Newbie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2
mohan iyengar is on a distinguished road
Baan: ERP LN - DB: Oracle - OS: Unix
Have you tried lot prices yet?. This will keep the cost of each purchase with its lot and the same item could have multiple cost based on the purchase price of the purchase order.
__________________
Mohan
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd December 2005, 14:22
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
I haven't tried yet. The reason is that I also have to use the Location Control functionality of the system. I don't need it.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Set standard cost to zero for range of items JasonS Manufacturing & Supply Chain 7 15th November 2005 16:21
To add cost Items in Project Budget and Project control Senthil Manufacturing & Supply Chain 0 26th January 2005 07:05
use of itm001.item type? gavin_wusj Manufacturing & Supply Chain 2 25th November 2003 08:15
PRP Warehouse Orders (WH to project) don’t allocate standard items. sturla Manufacturing & Supply Chain 2 16th November 2001 00:01


All times are GMT +2. The time now is 00:28.


©2001-2017 - Baanboard.com - Baanforums.com