Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Project & Services

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
35%
Installation Wizard into new VRC
42%
Manual into existing VRC
3%
Manual into new VRC
19%
Total votes: 31

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th January 2005, 15:50
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Exclamation Very serious problem with Planned Orders (PPO and/ or PWO)

I have very serious problem with generating the planned orders (planned purchase orders and/ or planned warehouse orders).
I have been using standard items in budget! We heve defined for every item:
Order policy: To order
Order system: MRP or Manual

1.I create budget lines!
2.I change budget status to active.
3.I generate control data (in reports we can see created cotrol data for all of budget lines).
3.I try to generate a planned orders.
4.The system generates Planned Purchase Order only for one position!

I have not tested this problem with different item. We create budget with
particular "Project", "Element" and "Cost type". I have been left with the
impression that this problem occure only for items with type "Material". We
have not problems with a "Subcontracting".
We generate planned orders once in a year. Last year this problem did not
occure. Untill this case we installed a many different solutions.
There is enough stock for this item, BUT I think that the system must
to generate "Planned Warehouse Order" in this case! Am I right or not?

I have tried following situation:
I have changed quantity (from 1 pcs to 2000pcs)in budget line for particular
item (the system does not generate Planned Orders for this item). After this
changing the system generates "Planned Purchase Order" with quantity 1999 pcs!
Reply With Quote
  #2  
Old 5th January 2005, 18:12
EdwinvdBorg EdwinvdBorg is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: Netherlands
Posts: 514
EdwinvdBorg is on a distinguished road
Baan: 2.2, 3.1, b40, b50, b51, ERP LN FP3, ERP LN FP7, ERP LN 10.2.1 - DB: ALL - OS: ALL
Exclamation Please check with BAAN Support first

Hi Alper Myumyun,

Did you contact BAAN Support regarding this issue?
It sounds like you may have installed a bad fix with one of the solutions and before we help you here at BaanBoard I suggest you first make sure the issue is not caused by a bug in the software.

Once you know for sure you are current with all the solutions then we can investigate this further.

Regards,

Edwin
Reply With Quote
  #3  
Old 6th January 2005, 09:07
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Yes, case is...

Yes, the case has been logged in BaaN Support.
Reply With Quote
  #4  
Old 6th January 2005, 09:21
EdwinvdBorg EdwinvdBorg is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: Netherlands
Posts: 514
EdwinvdBorg is on a distinguished road
Baan: 2.2, 3.1, b40, b50, b51, ERP LN FP3, ERP LN FP7, ERP LN 10.2.1 - DB: ALL - OS: ALL
Did they already provide you with a solution or is the case still being worked on by them?

Regards,

Edwin
Reply With Quote
  #5  
Old 6th January 2005, 09:40
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
The status of case is...

The status of case is "Assigned".
Reply With Quote
  #6  
Old 6th January 2005, 09:53
EdwinvdBorg EdwinvdBorg is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: Netherlands
Posts: 514
EdwinvdBorg is on a distinguished road
Baan: 2.2, 3.1, b40, b50, b51, ERP LN FP3, ERP LN FP7, ERP LN 10.2.1 - DB: ALL - OS: ALL
OK..I suggest we wait until Baan Support has done its "thing". Before we make all sorts of assumptions we have to exclude the fact that the issue is not with the software. Then we can determine your set up and see how we can get this resolved for you.

Regards,

Edwin

Last edited by EdwinvdBorg : 6th January 2005 at 10:10.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #7  
Old 6th January 2005, 10:06
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Ok

Thank you for assistance!
Reply With Quote
  #8  
Old 12th January 2005, 09:33
AWondergem's Avatar
AWondergem AWondergem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Huddersfield, UK
Posts: 88
AWondergem is on a distinguished road
Baan: IV, V - DB: Oracle - OS: Unix, NT
As well as the usual order system as defined with the item master data, there is also a definition specifically for (TP) project item data, where you can choose between 'PRP' or 'Manual'. When you set this to manual then no PRP orders (warehouse or purchase) will be generated for the item. Have you checked that?
Reply With Quote
  #9  
Old 12th January 2005, 12:51
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Where is this parameter?

Can you tell me the session number?
Reply With Quote
  #10  
Old 12th January 2005, 14:43
AWondergem's Avatar
AWondergem AWondergem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Huddersfield, UK
Posts: 88
AWondergem is on a distinguished road
Baan: IV, V - DB: Oracle - OS: Unix, NT
Unfortunately I no longer have access to Baan IV. In V, it's tppdm0505m000, it's under project definition/cost objects in the menu.
Reply With Quote
  #11  
Old 13th January 2005, 09:30
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Thank you very much We solved this problem (with assistance of BaaN Support).

We solved this problem (with assistance of BaaN Support).
Reply With Quote
  #12  
Old 13th January 2005, 13:09
AWondergem's Avatar
AWondergem AWondergem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Huddersfield, UK
Posts: 88
AWondergem is on a distinguished road
Baan: IV, V - DB: Oracle - OS: Unix, NT
Glad the problem is fixed. It might be nice for the people on this board if you could add a brief description of how it was fixed though.
Reply With Quote
  #13  
Old 13th January 2005, 13:31
EdwinvdBorg EdwinvdBorg is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: Netherlands
Posts: 514
EdwinvdBorg is on a distinguished road
Baan: 2.2, 3.1, b40, b50, b51, ERP LN FP3, ERP LN FP7, ERP LN 10.2.1 - DB: ALL - OS: ALL
Hi Alper Myumyun,

I fully agree with AWondergem and kindly request you to share the resolution of the issue with all users of BaanBoard.
Thanks a lot.

Regards,

Edwin
Reply With Quote
  #14  
Old 14th January 2005, 12:26
amyumyun's Avatar
amyumyun amyumyun is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Bulgaria, Sofia
Posts: 78
amyumyun is on a distinguished road
Baan: Baan IV, SSA ERP LN - DB: MSSQL - OS: Windows 2000
Hello

When we generate control data and then planned orders the first time system creates records in the tables tppss600 - Maitain Planned Material Transaction, tppss610 - Maintain Planned Purchase Orders and/or tppss615 - Maintain Planned Warehouse Orders. If we try to regenerate planned orders the system first looks in the table tppps600 and then in tppss610 anr/or tppss615 if there there are any records BaaN checks-up their status if they are with status Planned they will be deleted and will be recreated again.
If there are records in table tppss600 and the are not records in tppss610 and/or the system "suppose" that the records has been processed and transfered in package Distribution. In this case new records will not be created.
In my case there was no any records in tppss615.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:09.


©2001-2017 - Baanboard.com - Baanforums.com