Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Project & Services

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
37%
Installation Wizard into new VRC
39%
Manual into existing VRC
3%
Manual into new VRC
21%
Total votes: 38

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th August 2003, 13:41
Veronica Veronica is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6
Veronica is on a distinguished road
Baan: ERP - DB: NT - OS: NT
outbound order line blocked depending on warehouse?

Hi everybody,

At Baan ERP 5c, our customer has found next situation:
- suppose a service order Z with estimated material A.
Material A has default warehouse X1 defined at general item data
- when releasing service order, outbound order line is created but blocked (warehouse X1)
- if warehouse at estimated materials is changed to X2, when releasing service order, outbound order line is created but not blocked (warehouse X2)

Warehouse X1 and X2 are similars
I can't reproduce it internally. I always get outbound order line not blocked.
So my doubts are:
1- Why is the outbound order line blocked?
2- What is the correct situation? outbound order line blocked or unblocked?

thanks in advance
Veronica
Reply With Quote
  #2  
Old 29th August 2003, 16:59
EdwinvdBorg EdwinvdBorg is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: Netherlands
Posts: 514
EdwinvdBorg is on a distinguished road
Baan: 2.2, 3.1, b40, b50, b51, ERP LN FP3, ERP LN FP7, ERP LN 10.2.1 - DB: ALL - OS: ALL
Hi Veronica,

When the service order is released the outbound order line should be unblocked in Warehousing.
That is standard functionality.

Please let me know what the types of these warehouses are: "Normal" or "Service".
The reason that blocking occurs in case of warehouse X1 can be anything and is very difficult to determine with the little info I have now.

Regards,

Edwin
Reply With Quote
  #3  
Old 29th August 2003, 17:07
EdwinvdBorg EdwinvdBorg is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: Netherlands
Posts: 514
EdwinvdBorg is on a distinguished road
Baan: 2.2, 3.1, b40, b50, b51, ERP LN FP3, ERP LN FP7, ERP LN 10.2.1 - DB: ALL - OS: ALL
Check blocked locations in whwmd3500m000

Please check the locations in your warehouses X1 and X2. You can do this in session whwmd3500m000 and then double click on the locations that apply here. This will bring you to session whwmd3100s000 and in the <Transactions> tab you can see whether these locations have been blocked or not.
The goods located in warehouse X1 may be in a blocked location.

If this is not it then check session whinh6110m000 ((Un)Block Warehouses)

Regards,

Edwin
Reply With Quote
  #4  
Old 29th August 2003, 17:11
Veronica Veronica is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6
Veronica is on a distinguished road
Baan: ERP - DB: NT - OS: NT
Hi Edwin,

both warehouses are defined as "Normal" and no locations are used at them.

thanks and regards,
Veronica
Reply With Quote
  #5  
Old 29th August 2003, 17:24
EdwinvdBorg EdwinvdBorg is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: Netherlands
Posts: 514
EdwinvdBorg is on a distinguished road
Baan: 2.2, 3.1, b40, b50, b51, ERP LN FP3, ERP LN FP7, ERP LN 10.2.1 - DB: ALL - OS: ALL
It sounds like a data issue on your customer's system and I do not have enough info to explain why the blocking takes place.
It is my experience that blocking of outbound order lines can basically come from any where and in order to find out what is going on I should have access to the system to see for myself.

Standard functionality is that the outbound order line is not blocked once the service order is released.
As you have seen warehouse X2 works fine and also on your internal system you cannot reproduce the problem.

Perhaps other BaanBoard members have seen this before and hopefully they can give you a better answer.
Good luck and if you need anything let me know.

Regards,

Edwin
Reply With Quote
  #6  
Old 1st September 2003, 05:19
baan5guy's Avatar
baan5guy baan5guy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 61
baan5guy is on a distinguished road
Baan: T2 ,4b,4c,5b&5c - DB: oracle - OS: win2k
is it linked to a service car?

Hi

I had a similiar problem .

The warehouse from where the material was to be issued ( say x1) was actually connected to a service car. ( Making it the warehouse in the car!!) => tsmdm1545m000

incidentally, I found it out because the issue button in actual material cost lines was enabled and I could issue the material if I would click on this button.

As Edwin said, a warehouse blocking can occur due to multiple reasons like cycle counting , location blocked, Lot expired and blocked.
Reply With Quote
  #7  
Old 1st September 2003, 12:19
Veronica Veronica is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 6
Veronica is on a distinguished road
Baan: ERP - DB: NT - OS: NT
Thumbs up warehouse linked to service car

Hi,

you were right, warehouse involved at the problem is linked to service car. I have been able to reproduce that.
Now my qüestion is : is this the standard funcionality?
I thought the link was by service engineer:
service engineer----->service car------>warehouse

But service engineer used has no service car assigned....

any idea?

Veronica
Reply With Quote
  #8  
Old 12th September 2012, 18:23
RobertP RobertP is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: South Africa Cyprus Canada
Posts: 52
RobertP is on a distinguished road
Baan: 4 or 5 - DB: Oracle - OS: Unix
folks we had the same problem and had it not been for your help with above text, I dont think we would EVER have sorted this out. Thanks!
__________________
Better to die on your feet than live on your knees
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
warehouse order number vishbaan Distribution, Transportation & Warehousing 7 31st March 2004 21:30
Pricing methods en@frrom Tools Development 7 20th November 2003 13:33
Warehouse Order - How to change Ord Type and Warehouse maximus Distribution, Transportation & Warehousing 1 10th May 2003 06:34
Adding a line to a Sales Order. wricks Tools Development 8 7th February 2003 04:44
Question : Maintain Outbound Order (Production Order) nopadon Manufacturing & Supply Chain 4 19th October 2002 00:28


All times are GMT +2. The time now is 03:03.


©2001-2017 - Baanboard.com - Baanforums.com