Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan SIGs > AFS/DDC/OLE: Function servers

User login

Frontpage Sponsor

Main

Google search


Poll
How big is your Baan-DB (just Data AND Indexes)
0 - 200 GB
14%
200 - 500 GB
32%
500 - 800 GB
4%
800 - 1200 GB
4%
1200 - 1500 GB
11%
1500 - 2000 GB
14%
> 2000 GB
21%
Total votes: 28

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd May 2018, 14:44
Premahari Premahari is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 58
Premahari is on a distinguished road
Baan: InforLN 10.5 - DB: SQL Server - OS: Windows
Passing text through form filter

Hi i have created one session for creating NCMR through AFS. IN that Session qmncm100.nctx(text field) is mandatory field while creating NCMR report. When i start my session, through form filter iam passing severity, symptoms,everything.But text field i'm passing is taken as 0. Can anyone please help. I have shared my code and image of form filter.
Attached Files
File Type: txt Text Field.txt (1.2 KB, 9 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 23rd May 2018, 15:03
Premahari Premahari is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 58
Premahari is on a distinguished road
Baan: InforLN 10.5 - DB: SQL Server - OS: Windows
Image for Form Filter

Hi i have shared the image of form filter where i'm passing the text values.
Attached Images
File Type: png 2018-05-23_16h58_52.png (5.7 KB, 6 views)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #3  
Old 23rd May 2018, 15:20
mark_h's Avatar
mark_h mark_h is offline
Guru
 
Join Date: Sep 2001
Location: Kentucky, USA
Posts: 7,135
mark_h will become famous soon enough
Baan: Baan 4C4 A&D1 - DB: Oracle - OS: Sun Solaris
I am assuming you are referring to a real text field and not just a field defined as a string. I do not think you can create text via AFS using that method. I would create the record without text - then attach text using something like in this post http://www.baanboard.com/baanboard/s...highlight=text. You can search the AFS forum on text to see what else you can find. Also since this is basically AFS question going to move this thread.
__________________
Mark

GO Cards!
My latest mantra - make sure you have latest stpapi patches and the latest session object. If on LN then please explore the option of using DAL2 functionality.

Shared Solutions for Baan systems provided free by Baan Board.
Play the Google game and help Baanboard get better rankings. Do your part. Click here to find how.
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd May 2018, 15:36
Premahari Premahari is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 58
Premahari is on a distinguished road
Baan: InforLN 10.5 - DB: SQL Server - OS: Windows
Text Field in Script

Hi Thanks for your reply. Can u please tell Is there any other way for passing text through AFS(not through form filter). Because I said i'm Going to create NCMR report through AFS, where text field is mandatory. Can u show me some example where passing text through AFS in some other ways.
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd May 2018, 23:25
mark_h's Avatar
mark_h mark_h is offline
Guru
 
Join Date: Sep 2001
Location: Kentucky, USA
Posts: 7,135
mark_h will become famous soon enough
Baan: Baan 4C4 A&D1 - DB: Oracle - OS: Sun Solaris
There is no way I know of to pass text thru AFS that I am aware of. I have a lot of AFS sessions - but nothing even involved with text. On all of my other normal sessions I actually write the text to a file then use text.read to create it on the table. Something like below (in this case I am just copying standard type text to a few other tables).

Code:
function create.text(domain tcmcs.str16 some.field)
{
	string	temp.file1(500)
	string	kw1(17),kw2(17),kw3(17),kw4(17),tgrp(8),eopt(15)
	long	write.return, ret.code

	temp.file1 = creat.tmp.file$(bse.tmp.dir$())
	temp.file1 = strip$(temp.file1)
	write.return = text.read("tdudi010.txtn", "2", kw1, kw2, kw3, kw4, tgrp, eopt, temp.file1, 0)
	db.retry.point()
	on case zoom.prog
		case "tdpur4101m000":
			db.eq(ttdpur040,db.delayed.lock)
			break
		case "tdpur1101m000":
			db.eq(ttdpur001,db.delayed.lock)
			break
		case "tdexi0109m000":
			db.eq(ttdexi001,db.delayed.lock)
			break
	endcase
	write.return = text.write(some.field, "2", kw1, kw2, kw3, kw4, "purchase", "", temp.file1)
	on case zoom.prog
		case "tdpur4101m000":
			db.update(ttdpur040,db.retry)
			break
		case "tdpur1101m000":
			db.update(ttdpur001,db.retry)
			break
		case "tdexi0109m000":
			db.update(ttdexi001,db.retry)
			break
	endcase
	commit.transaction()
	file.chmod(temp.file1,S_IRWXU)
	ret.code = seq.unlink(temp.file1)
}
__________________
Mark

GO Cards!
My latest mantra - make sure you have latest stpapi patches and the latest session object. If on LN then please explore the option of using DAL2 functionality.

Shared Solutions for Baan systems provided free by Baan Board.
Play the Google game and help Baanboard get better rankings. Do your part. Click here to find how.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Programming Question mr_suleyman Tools Development 37 11th November 2016 09:14
Changing the Text language on form filter cyrilchacko Tools Development 3 18th January 2011 19:09
text field on form jmathew Tools Development 6 2nd September 2003 15:40
Adding text to a form Neal Matthews Tools Development 5 30th December 2001 06:15


All times are GMT +2. The time now is 19:25.


©2001-2018 - Baanboard.com - Baanforums.com