Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Tools Development

User login

Frontpage Sponsor

Main

Google search


Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
33%
Installation Wizard into new VRC
39%
Manual into existing VRC
6%
Manual into new VRC
22%
Total votes: 49

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th July 2003, 15:07
Joy Conner's Avatar
Joy Conner Joy Conner is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 375
Joy Conner is on a distinguished road
Baan: IVc4 - DB: MS SQL - OS: Windows Server 2008 & 2008 R2
Running in ascii vs. GUI

I have an application in production that runs in GUI mode and my users are not happy using the mouse and the tab key. So, I'm playing with the ascii interface and I have a problem.

Currently the program uses a scanner to read the production order number, the user MUST key the number of pieces and press the tab key. Then the program executes a vb script that reads weight data through the serial port where a scale attached.

I am using commands such as app_start() and app_status(). The return value from app_start is a positive number so I believe this is appropriate. But when the command app_status() is executed, the program hangs in debug mode. I cannot tell that the program is running using my task manager.

Can someone enlighten me? Are these commands not appropriate in ascii mode?
Reply With Quote
  #2  
Old 15th July 2003, 15:33
mark_h's Avatar
mark_h mark_h is offline
Guru
 
Join Date: Sep 2001
Location: Kentucky, USA
Posts: 7,111
mark_h will become famous soon enough
Baan: Baan 4C4 A&D1 - DB: Oracle - OS: Sun Solaris
App_start

Well the app_start would require a connection to the client, which I do not think exists when running in ASCII mode. I have only played with ASCII mode, but I do not think app_start & app_status would work.

Mark
Reply With Quote
  #3  
Old 15th July 2003, 15:42
bamnsour's Avatar
bamnsour bamnsour is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nazareth
Posts: 156
bamnsour is on a distinguished road
Baan: 4b, 4c, 5b, 5c - DB: all - OS: Unix, NT
it does not work.

app_start will get your ASCII session to hang. You should remove every mention of this function if you want to use ASCII interfaces.

This is also true if you want to run this session in cron.


- Bader
Reply With Quote
  #4  
Old 16th July 2003, 09:26
OmeLuuk's Avatar
OmeLuuk OmeLuuk is offline
Guru
 
Join Date: Mar 2002
Location: The Netherlands
Posts: 1,075
OmeLuuk is on a distinguished road
Baan: Infor LN 6.1 10.2.1 - DB: MS SQL2008 - OS: VM WindowsServer2008R2
Re: Running in ascii vs. GUI

Quote:
Joy Conner: ...But when the command app_status() is executed, the program hangs in debug mode. I cannot tell that the program is running using my task manager.
Try to open a ttstpshell (in ASCI mode - Reflection for instance - press F6 - choose "start process"; in BW open the option dialog - press button "Start Shell"). Then you can request the process list within the bshell with "ps". You be resume debugsessions with "debug #" where # is the PID of the debug process. Kill a running process with "kill #" or close all processes with "killall". If you want to know if your processes are still running (getting processor ticks), you can issue the command "ps" a number of times. Compare the processor ticks of each process between runs.
__________________
Also read Luke 24:4-8
Reply With Quote
Sponsored Links
  #5  
Old 16th July 2003, 10:25
rupertb's Avatar
rupertb rupertb is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: NY, USA
Posts: 192
rupertb is on a distinguished road
Baan: T2.2, BIVb2, BIVc4, Vc - DB: Oracle, INFORMIX, DB2, SQL - OS: AIX, WIN
Hi Joy - there is only so much that you can do to accomodate users... if you change to ascii they'll have to user the enter key to 'tab' between fields and yes they'll loose the mouse but the bottom line is that your program would still require key-strokes... rather tell your users that jobs are scarce and people are many!

Regards,
Rupert
Reply With Quote
  #6  
Old 16th July 2003, 12:30
OmeLuuk's Avatar
OmeLuuk OmeLuuk is offline
Guru
 
Join Date: Mar 2002
Location: The Netherlands
Posts: 1,075
OmeLuuk is on a distinguished road
Baan: Infor LN 6.1 10.2.1 - DB: MS SQL2008 - OS: VM WindowsServer2008R2
Quote:
rupertb: ... rather tell your users that jobs are scarce and people are many!
used to be the other way around though when these users where hired in the first place...
__________________
Also read Luke 24:4-8
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TDSLS4101m000 under ASCII and GUI foster Miscellaneous 6 13th September 2002 14:24
ASCII vs GUI interface Rob van der Mol Tools Administration & Installation 3 11th October 2001 21:40


All times are GMT +2. The time now is 10:58.


©2001-2018 - Baanboard.com - Baanforums.com