Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan SIGs > AFS/DDC/OLE: Function servers

User login

Frontpage Sponsor

Main

Poll
For ERP LN feature pack upgrade, what method of install are you using?
Installation Wizard into existing VRC
37%
Installation Wizard into new VRC
39%
Manual into existing VRC
3%
Manual into new VRC
21%
Total votes: 38

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th October 2017, 17:48
VishalMistry's Avatar
VishalMistry VishalMistry is offline
Guru
 
Join Date: Dec 2004
Location: India, Gujarat
Posts: 573
VishalMistry has a little shameless behaviour in the past
Baan: Baan IV, ERPLn - DB: SQL Server 2000 / 2008 - OS: Windows Server 2003 / 2008
Wink No Message in AFS Update

Hello,

I am facing one strange issue in AFS update of sales order line when I try to update warehouse code in sales order line.

The problem is when I goto session tdsls4102s000 and try to update the desired line, I get the message Purchase Order Already created for pos 20". But, when I try to update the line through AFS, the stpapi.update call does not capture proper message in in error.msg variable and the variable remains blank.

I am attaching screen shot of the error and script. I shall be grateful if anyone can point out the mistake and suggest improvement in the code.

Vishal
Attached Images
File Type: jpg error.jpg (52.6 KB, 10 views)
Attached Files
File Type: cln afs_update_script.cln (3.5 KB, 7 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 19th October 2017, 04:09
mark_h's Avatar
mark_h mark_h is offline
Guru
 
Join Date: Sep 2001
Location: Kentucky, USA
Posts: 6,934
mark_h will become famous soon enough
Baan: Baan 4C4 A&D1 - DB: Oracle - OS: Sun Solaris
The message looks like a warning and not a true error. Have you tried right after the update to do a stpapi.get.mess.code to see if that gets you the message?
__________________
Mark

GO Cards!
My latest mantra - make sure you have latest stpapi patches and the latest session object. If on LN then please explore the option of using DAL2 functionality.

Shared Solutions for Baan systems provided free by Baan Board.
Play the Google game and help Baanboard get better rankings. Do your part. Click here to find how.
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd October 2017, 16:04
VishalMistry's Avatar
VishalMistry VishalMistry is offline
Guru
 
Join Date: Dec 2004
Location: India, Gujarat
Posts: 573
VishalMistry has a little shameless behaviour in the past
Baan: Baan IV, ERPLn - DB: SQL Server 2000 / 2008 - OS: Windows Server 2003 / 2008
Hello Mark,

You are right but it does not allow changing the warehouse after the message. One thing I have noticed is for some sales order lines, where the delivered qty is zero and sales order line status (tdsls045.ssls) = 3, AFS does not return any error and does not allow changing warehouse.

Vishal

Last edited by VishalMistry : 23rd October 2017 at 16:13.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #4  
Old 24th October 2017, 00:44
mark_h's Avatar
mark_h mark_h is offline
Guru
 
Join Date: Sep 2001
Location: Kentucky, USA
Posts: 6,934
mark_h will become famous soon enough
Baan: Baan 4C4 A&D1 - DB: Oracle - OS: Sun Solaris
Have you tried the stpapi.get.mess.code to see if it gets you any messages at all? I know it some cases I head the errors off before they can occur in the afs code. So for example before processing I might check the line order status and quantity delivered and give the user a message and not try to process it thru the AFS code. Sometimes it just depends on the error and how the code reacts(the background baan session). It seems it works manually, but in the background they sometimes do something different.
__________________
Mark

GO Cards!
My latest mantra - make sure you have latest stpapi patches and the latest session object. If on LN then please explore the option of using DAL2 functionality.

Shared Solutions for Baan systems provided free by Baan Board.
Play the Google game and help Baanboard get better rankings. Do your part. Click here to find how.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AFS logic on how to update Lot number in Outbound eric.dizon AFS/DDC/OLE: Function servers 8 20th August 2014 07:54
tibom1213m000(Detect low level code and loop) Issue mark_h Tools Development 8 3rd December 2012 19:29
item update through AFS not working under SP25 thieuf AFS/DDC/OLE: Function servers 2 30th July 2009 17:51
How to Handle message thru AFS which are without message code? prashant AFS/DDC/OLE: Function servers 6 5th December 2008 18:30
Running a Baan script from UNIX command line; ba6.1 runtime options chadwickh Tools Development 18 25th September 2002 23:48


All times are GMT +2. The time now is 00:38.


©2001-2017 - Baanboard.com - Baanforums.com