Baanboard.com

Go Back   Baanboard.com > Forum > Baan Quick Support: Functional & Technical > Operating Systems & Databases

User login

Frontpage Sponsor

Main

Google search


Poll
How big is your Baan-DB (just Data AND Indexes)
0 - 200 GB
14%
200 - 500 GB
32%
500 - 800 GB
4%
800 - 1200 GB
4%
1200 - 1500 GB
11%
1500 - 2000 GB
14%
> 2000 GB
21%
Total votes: 28

Baanboard at LinkedIn


Reference Content

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd January 2010, 07:19
abhinav abhinav is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
abhinav is on a distinguished road
Baan: Baan IV - DB: oracle 10G - OS: win 2003
Smile copying environment from live to test
Baan: Baan IVc4
DB: Oracle 9.2.0.x
OS: Windows 2003
C/S: None/Unknown

Hi,

We have baan Live server is running Baan IV C4/oracle 9.2/win2003 Sp2.
We want to preprae a new server with BaanIV C4/oracle 10G rel2/win2003sp2.
new server will be work as live server after testing. I am thinking that following step will help me.

1. Prepare New server win2003 sp2 with Oracle 10 Rel2 Patch set 3.
2. Install Baan Master IVC4 with gud porting set (6.1c.07.20/21).
3. take export of a perticular baan user (which hold all ban data) on new server (for backup purpose).
4. take oracle export from live server & import to new server.
5. copy some specific bse folders from live to new server.
6. Share the license with live server.

Just want to know whether it will work or not. Please provide me your valuable suggestions to acheive this.

Thanks in advance

Abhinav.
Reply With Quote
  #2  
Old 22nd January 2010, 15:29
Han Brinkman's Avatar
Han Brinkman Han Brinkman is offline
Guru
 
Join Date: Aug 2001
Location: The Netherlands
Posts: 1,157
Han Brinkman has a spectacular aura aboutHan Brinkman has a spectacular aura about
Baan: All - DB: Oracle/ms-sql/db2 - OS: *nix/windows
Abhinav,

Probably it will work however how are you going to make sure that both baan environments with customisations/solutions will be exactly the same?

I'd rather clone the baan environment. Clone the db too and upgrade it at the same time. That's the quickest way IMHO.

Regards,
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd January 2010, 18:58
abhinav abhinav is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
abhinav is on a distinguished road
Baan: Baan IV - DB: oracle 10G - OS: win 2003
Unhappy

Hi Han,

First..thanks for your remarks.

customisations/solutions will be exactly the same because i am replicating the database & imp. folders of BSE. I do not want to upgrade the live server. Once testing will be over then we will move the data again & new server will make it live server. I do not know what I am feeling that i am missing something that i want to know from baan experts.

Regards

Abhinav.
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd May 2010, 22:39
ahmedhossni's Avatar
ahmedhossni ahmedhossni is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Egypt - Cairo
Posts: 94
ahmedhossni is on a distinguished road
Baan: IVc4, 5.0c, LN6.1 - DB: MSSQL, DB2, Oracle - OS: nt, sh based
Lightbulb

Hi friend,

I faced something like that before wiz a customer... BaanIVc4 with d481 extension.

Look..
(( GLOBAL VARIABLES, INSTANCE NAME, SERVER NAME, OPERATING SYSTEM, BSE...etc SHOULD BE SAME ))
1- Start the Installation on the new server
2- Compress the BSE and DB from the live server
3- move the files to the new server
4- use SHUTDOWN IMMEDIATE to shut down the DB Instance for the new server
5- Stop the Logic, Shared memory, SLMServer and ASM services.
6- Now decompress the folders on the same locations
7- start the DB and the services
(( The Application should be the same typical as the Live one )) tested
__________________
Ahmed Hossni
Giza Cable Industries
Telephone Cables, Energy Cables and Enamelled Wires
Reply With Quote
  #5  
Old 5th May 2010, 07:05
Peter Campbell Peter Campbell is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Berlin
Posts: 27
Peter Campbell is on a distinguished road
Baan: Baan IV, V, LN, OpenWorld - DB: Informix, Oracle - OS: Unix, Windows 2003
paths with ${BSE}

hello,

I have done this a number of times.

1. change all the paths in tools to ${BSE}/application etc
and then convert to runtime.

2. Create the user baan on the new system.

3. copy ${BSE} from disc to new machine.

4. export import database including company 0

5. Install the binaries again even on windows.
This will install the SSA/Infor manager
Do NOT install the BW first as this will set the BSE wrong in the regestry.

6. Check the lib/ora files for user & group passwords and db parameters + tabledef
In the database you need not only dbuser, dbgroup but also roles r_dbuser, r_dbgroup
The dbuser does the data changes so needs insert, update delete etc. The dbgroup does the object changes so needs create table, delete table etc. You can look on the live machine to see what rights these users and roles have.

7. Create the other users on the new machine.

This also works for a copy from windows to linux etc

Regards

Peter
__________________
Peter J Campbell

Last edited by Peter Campbell : 5th May 2010 at 07:41.
Reply With Quote
  #6  
Old 25th June 2010, 10:32
amidala amidala is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 20
amidala is on a distinguished road
Baan: Infor LN ERP 6.1 - DB: MS SQL - OS: WINDOWS SERVER 2005
Hi,

Have you consult Infor365 for the licensing?
On my understanding, if the Hardware has changed, you are req to req for new license or it will not work on new machine.

rgds
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
require to transfer one license from live server to test server hardei Tools Administration & Installation 14 1st August 2007 16:48
how to copy the session in baan V from live server and test server cuiwenyuan Tools Development 6 1st February 2006 10:21
Development environment tbischo Tools Administration & Installation 7 18th January 2005 18:34
Copy Baan environment mostrightfuture Tools Administration & Installation 15 13th January 2005 05:57
How to copy live company(e.g 198) table data to test company(e.g. 118) indian_sumesh Tools Development 2 20th December 2004 11:52


All times are GMT +2. The time now is 08:26.


©2001-2018 - Baanboard.com - Baanforums.com